Optimera din hälsa med Naturen- Grönahögs bygdegård
Mar
21
7:00 PM19:00

Optimera din hälsa med Naturen- Grönahögs bygdegård

Optimera din hälsa med Naturen!

Vill du må bättre, bli mer stresstålig och känna dig piggare och gladare?
Se då till att vara mer i naturen.

Just så säger Josefin Wilkins, naturhälsokonsulent som bjuder in till en inspirerande och interaktiv föreläsning om Varför och Hur naturen kan bli ett hälsoverktyg i din vardag.

För den vetenskapliga forskningen och kunskapen om hur människan påverkas av att vistas i naturen har ökat snabbt. Vi återhämtar oss snabbare, blir bättre på att hantera stress och håller oss friskare.

Under föreläsningen går vi igenom hur våra kroppar inte är så moderna som vi tror och hur ökad naturkontakt förbättrar hjärnans förmåga till fokus och koncentration. Vi pratar om stress, naturlig rörlighet och får även konkreta tips på hur vi kan leva ett hälsosammare liv.

Föreläsningen ger:

  • En allmän bild över hälsoläget i Sverige.

  • Kunskaper om stress och stresshantering

  • Högaktuell information om varför naturen får oss att må bättre.

  • En inblick i modern forskning och hur naturen påverkar vår fysiska och mentala hälsa.

  • Konkreta tips på övningar för återhämtning, sinnesnärvaro, kroppsmedvetenhet samt ökad lycka och livskvalitet.

View Event →
Naturbaserad Integration Borås
Feb
15
to Mar 31

Naturbaserad Integration Borås

Jag har tidigare arbetat som flyktingsamordnare och erbjuder sedan 2017 workshops för naturbaserad integration. Innehållande mycket kunskap om både hälsa och naturen men framför allt känsla.

Många nyanlända upplever en rädsla för naturen och workshopen handlar om att möta personen där de är och väcka den nyfikenhet som existerar inom de flesta. Deltagarna ska också veta om att det finns ett stort utbud av olika typer av landskap och naturaktiviteter och att de kan välja utifrån deras intresse. Alla behöver inte älska skogen, brukar jag säga.

Workshopen innehåller naturassisterade övningar inomhus där fascination förundran och alla sinnen är viktiga. Detta kombineras med kunskap om naturen, allemansrätten, skyldigheter och rättigheter. Självklart vill jag också att deltagarna ska få med sig naturens inverkan på vår hälsa och ger enkla tips på hur de kan använda naturen för ökat välbefinnande.

De bästa med träffarna är att det ofta är jag som lär mig mest då naturen
på olika sätt är en sådan levande kraft inom de flesta av hjärtan.

Jag anpassar workshopen efter er verksamhet och gör allt från enstaka tillfällen till längre samarbeten. Jag föreläser också kring mitt arbete och går då mer i detalj in på viktiga punkter, upplägg och struktur.

View Event →
Närhälsan. Vg-region. Naturhälsopromenad
Sep
7
1:00 PM13:00

Närhälsan. Vg-region. Naturhälsopromenad

Workshop med inspiration till hur vi i vardagen kan använda oss av naturen för hälsa och välbefinnande. Vetenskaplig överblick angående det senaste inom aktuell forskning på temat natur och hälsa. Fokus kommer att ligga på hur vi kan använda oss av naturen för återhämtning samt stärka det friska inom oss. Inbäddat i programmet är flera övningar och tips som är ämnade till att förhöja upplevelsen av naturkontakten både i vardagen och i arbetet.

View Event →