Back to All Events

Naturbaserad Integration Borås


Jag har tidigare arbetat som flyktingsamordnare och erbjuder sedan 2017 workshops för naturbaserad integration. Innehållande mycket kunskap om både hälsa och naturen men framför allt känsla.

Många nyanlända upplever en rädsla för naturen och workshopen handlar om att möta personen där de är och väcka den nyfikenhet som existerar inom de flesta. Deltagarna ska också veta om att det finns ett stort utbud av olika typer av landskap och naturaktiviteter och att de kan välja utifrån deras intresse. Alla behöver inte älska skogen, brukar jag säga.

Workshopen innehåller naturassisterade övningar inomhus där fascination förundran och alla sinnen är viktiga. Detta kombineras med kunskap om naturen, allemansrätten, skyldigheter och rättigheter. Självklart vill jag också att deltagarna ska få med sig naturens inverkan på vår hälsa och ger enkla tips på hur de kan använda naturen för ökat välbefinnande.

De bästa med träffarna är att det ofta är jag som lär mig mest då naturen
på olika sätt är en sådan levande kraft inom de flesta av hjärtan.

Jag anpassar workshopen efter er verksamhet och gör allt från enstaka tillfällen till längre samarbeten. Jag föreläser också kring mitt arbete och går då mer i detalj in på viktiga punkter, upplägg och struktur.

Earlier Event: November 11
Allt för Hälsan