Bucket-list á la naturkontakt

Det extremt, sönder "googlade" namnet Bucket-list kommer från det engelska uttrycket ”kick the bucket”. En direkt översättning på detta betyder att "Sparka undan hinken", men handlar i engelskan mer om ett slang citat för att dö. Själva listan i ordet Bucket list kommer utifrån att man helt enkelt tar och skriver en lista över saker man vill uppnå innan man ja, kickar den där hinken. Talesättet kanske är lite mossigt men om och om igen dyker ändå ordet upp som en diskussions-höjare i lunchrummet.

Men vad mer specifikt handlar då en Bucket-list á La Naturkontakt om?

Jo, trots dess negativa klang så ska listan verka som inspiration för individuella drömmar och förhoppningar. Många stoppar dock sig själva från att skriva en Bucket-list av skräck för att inte hinna förverkliga det som nu rent konkret formats till ord. Men du, strunta i denna onödiga press och se istället möjligheterna med en lista där naturdrömmar och naturmål kan få bli verklighet.

För när allt kommer omkring så lever vi detta liv bara en gång & varför inte då försöka att uppleva Naturen till max.

Foto: Vara med Naturen

Foto: Vara med Naturen

I skapandet av en bucket-list så kan nivån och intentionerna vara lika höga som låga och eftersom du själv är kreatören så finns egentligen inga gränser. Det kan dock vara bra att kombinera lite "enklare" "mindre" mål som att - ta ett kallbad i vinter med lite större - besöka Ryssland. Genom variation så har du några mål som du lätt kan bocka av och belönas med och lite större som kräver mer planering.

Om det är första gången du skriver en bucket-list kan det vara bra att göra ett första utkast som är lite större och där fundera och reflektera lite extra över de punkter som hamnar på listan.

Det kan vara en fördel att ställa frågor liknande:
- Varför vill jag göra detta?
-Vad vill jag egentligen uppnå?

Tänk även igenom vilka känslor som punkten på listan berör och varför inte skriva in även dessa som ex) upptäckarglädje, adrenalin, närvaro osv.

Du gör detta för att förankra att denna punkt berör dig på en kroppslig nivå och inte är något som du skriver ner för att imponera på andra.Detta är din lista och även fast vi kan finna inspiration genom andra människors upplevelser så gör jag listan för mig själv och ingen annan.

Du kan bredvid ditt mål eller dröm också skriva ner om det är något speciellt du behöver tänka på för att göra drömmen möjlig ex. spara pengar, boka en övningskurs, läsa på internet osv.

Trots att de flesta har just sin egna lista så kan det också vara ganska härligt att Dela sin Lista med någon nära som din partner eller din familj.Genom att skapa gemensamma mål tillsammans och kombinera er egen drömlista så kan det bli en process där alla hjälper till och känner sig delaktiga.

När du/ni är klara med dina/era reflektioner gör själva listan så enkel som möjligt genom att spalta ner den tydligt, gärna i punktform. Du/ni kommer genom att endast titta på orden komma ihåg de bakomliggande reflektionerna och håll den därför så få konkret som möjligt.

För att listan inte ska glömmas bort så sätt upp den på kylskåpet eller varför inte som screensaver på mobil eller dator. Man kan också lägga in påminnelser i kalendern en gång om månaden så att man gör de små steg som krävs för att göra listan till verklighet!

Så här på slutet: Viktig, Viktig Information! Låt inte dina/era mål hindra dig/er från att leva i nuet.

Ibland blir vi så fokuserade på att komma till toppen av Mount Everest att vi glömmer den vackra utsikten vi just nu har framför oss. Eventuellt så förstorar vi också upp drömmen för mycket och blir därmed besvikna på själva upplevelsen inte var lika stimulerande som fantasin.

Vill du nu ha lite inspiration, ja, trots att det här med Bucket-list också skrämmer även mig så kan jag nog ändå bjuda på ett litet smakprov ur min egna =).

 

Bucketlist