Lär känna vattnet: Förnimmelser, kroppsnärvaro, uppskattning

70% av kroppsvikten består av vatten och faktum är att vi inte klarar oss mer än några dagar utan dess törstsläckande effekt. Oftast upplever vi människor en stor känsla av välbehag när vi får tid att vara nära, känna samt dricka vatten. Trots detta är det sällan vi ger vattnet någon större uppmärksamhet utan vi spolar i kranen och vi sätter på duschen utan att reflektera. Vara med Naturen erbjuder här en övning att prova på vandringen eller i ditt hem som fokuserar på den magiska känsla som närvaro av vatten skapar inom oss människor. Hitta en plats där du i lugn och ro kan lära känna din vattenkälla. Det kan vara en porlande bäck längs din promenad, en vattenpöl i din trädgård eller varför inte en upphälld vattenskål på diskbänken. Det som krävs är att det finns möjlighet för fokus och intention

SAM_0759.JPG

Stå eller sitt bredvid din vattenkälla och tag några djupa andetag.
Tag ett ögonblick och studera vattnet med din blick. Bli medveten om dess fuktiga natur och källa till liv och kraft.
För sedan ena handen tills det att du har ca 1 cm kvar tills att du når vattenytan
. Stanna där i några sekunder och utforska hur det känns? Är temperaturen annorlunda? Kan du känna att fukten är nära?

När du är redo för sedan handen fortsatt nedåt och lägg den precis vid ytskiktet. Stanna i några sekunder och upplev de krafter som uppstår mellan molekylerna när vatten och vätska möter luften och syret. Studera även hur vattnet känns emot handflatan och ifall det är någon skillnad nu i temperatur.

När du är redo för sedan ned hela handen under vattnet. Känn och rör med hela handen i vattnet, filtrera vattnet mellan dina fingrar och lek med dess ogripbarhet. Hur upplever du vattnet? försök i tanken att med adjektiv beskriva din känsla.

När du känner dig klar, tag återigen ett djupt andetag och avsluta övningen.

Gillade du det här inlägget? Det värmer mitt hjärta att veta det! Kommentera eller Gilla inlägget genom att trycka på hjärta symbolen <3