Vad Betyder Naturens Symboler För Dig?

23.JPG

Naturen innehåller tusentals olika former, fraktaler och objekt. I många kulturer är just olika naturobjekt väldigt betydelsefulla då de anses kunna förmedla kunskap och värdefull information om vad som faktiskt pågår i våra liv. Detta är en övning som utövas utomhus som syftar till att få dig att få kontakt med ett naturobjekt och reflektera över vad den symboliserar för dig just nu i denna stund. Övningen syftar till att få dig att lita på din intuition och de tankar som instinktivt kommer till dig. Läs vidare och våga experimentera med naturkontakt genom en unik form av kommunikation och samvaro med naturen.
PS: Denna övning passar perfekt att göra även med barn. Lägg då frågorna på deras nivå och fascineras över deras förmåga till fantasti och skapande.

Tag ett djupt andetag innan du börjar övningen och känn in din kropp. Sätt en intention om att du är här för att skapa kontakt med naturen och säg till ditt medvetande att vara öppet och våga lita på den informationen som kommer.

Börja sedan promenera och se dig om efter ett naturobjekt som tilltalar dig. Denna process kan ta 1 minut eller 10. Försök dock att inte ifrågasätta ditt val utan lita på magkänslan.
När du har valt objektet, sätt dig då ner för en stund av eftertanke.

Reflektera över följande frågor

Vad har objektet för temperatur? Är det varmt, kallt eller neutralt? Hur känns temperaturen inuti din kropp när du håller i objektet?

Vad är objektet gjort av för material? Vad säger detta materialet dig? Har du tidigare varit dragen till liknande material?

Hur känns formen på objektet? Är det runt? Taggigt? Osammanhängande? Kan just formen på objektet säga någonting om hur du själv nu upplever din verklighet?

Hur är vikten på objektet? Är det tungt? lätt? Kan detta säga dig något om hur du själv upplever din egen dagsform?

Avsluta med att fråga objektet ifall det är något som de vill berätta för dig? Lyssna instinktivt och tro på de tankar som kommer din väg.

När du känner dig redo så kan du tacka objektet för dess sällskap och information.

Gillade du det här inlägget? Det värmer mitt hjärta att veta det! Kommentera eller Gilla inlägget genom att trycka på hjärta symbolen <3