Att hitta Naturhälsa i storstan

Naturen inom och utanför våra kroppar är med oss i en daglig resa däremot kan det vara svårt att känna att det faktiskt finns tid att uppmärksamma den. Många gånger när väckarklockan sakta vibrerar om att de är en ny dag så är det många andra uppgifter som liksom skriker lite högre och att få ”egentid” tid med sig själv eller ens tänka på skogsbesök, ja bara tanken stressar.

Naturkontakt handlar inte om stress och behöver inte heller vara så svårt. Du behöver inte besöka ett unikt nordligt naturreservat varje dag utan ta del av Vara med Naturen 5 bästa tips för

Att hitta naturhälsa i storstan

 
shoes-2619481_960_720.jpg
 

Känn Jorden under dina fötter.
Oavsett vart du är på väg under dagen, tag några sekunder och grunda dig i marken som du går på. Känn in hur fot eller skosulan möter underlaget & känn in det tryck som detta skapar. Att ”grunda” sig själv på detta vis gör att du ökar din kroppsmedvetenhet och upplever dig som mer stabil inför kommande situationer

 
house-2609484_960_720.jpg
 

Sök ljuset.
Oavsett om du måste spendera hela dagen inomhus så försök att söka upp naturliga ljuskällor. Det kan vara att du sätter dig vid fönsterplatsen i lunchrummet eller aktivt tar med datorn till en mer ”ljus vänligare” plats. Ska du träffa dina vänner föreslå att ni gör det utomhus eller varför inte göra en del av affärsmötet under en promenad.

 
people-2566022_960_720.jpg
 

Gör resan mer naturlig.
Oavsett om du färdas med bilen eller till fots, tänk igenom din resa och strukturera om den så att du passerar en park eller en sjö längs med vägen. Detta kan tänkas vara tidslösande men forskning visar hur vi genom att stimuleras av naturliga element ökar både vår effektivitet och fokus.

 
people-2584034_960_720.jpg
 

Observera ditt andetag.
Oavsett hur stressad du är så kommer ditt andetag att vara med dig. Genom att under dagen observera både din in & utandning så minskar du på stresshormonerna i kroppen vilket förbättrar din förmåga till återhämtning.

 
bathroom-437210_960_720.jpg
 

Naturliga behov.
Oavsett hur mycket du försöker att planera in under en dag så är det inte många av oss som klarar sig utan att någon gång behöva uträtta en del naturliga behov. Se detta som ditt tillfälle till ”egen tid” så stressa inte under denna procedur. Utan tag dig tillfället att stanna upp, känn in vattnet från handfatet & se hur dina ögon reflekterar ditt unika uttryck i spegeln. Varför inte passa på att även säga till själv hur fantastisk du faktiskt är.

Gillade du det här inlägget? Det värmer mitt hjärta att veta det! Kommentera eller Gilla inlägget genom att trycka på hjärta symbolen <3