Earth hour med fokus på naturkänsla.

I måndags skrev jag om naturkänsla och passande nog är Natureconnection årets tema för Earth hour. För er som inte har hört talas om Earth hour är det nu på Lördag, den 30 mars, då vi klockan 20:30-21:30 tänker till lite extra och släcker ner lampor och apparater.

Så förutom mina tidigare tips för ökad naturkänsla varför inte passa på att under Earth hour, prata med familj och dina vänner om hur ni tillsammans kan få in mer naturkänsla i er vardag. Ett hett tips är att göra en bucketlist , där ni kan skriva upp, vad som är viktigt för att ni ska fortsätta skapa en relation med naturen och utveckla just er “connection”.

Här kan det vara bra att kombinera lite "enklare" mål, som att varje dag försöka känna vinden, eller testa hur det känns att ligga i mossa etc. med lite större som att försöka sätta av minst 15 min/ vecka på din naturplats eller sitspot, som jag skrivit mer om här.

Har du barn så försök att göra det till en gemensam aktivitet och
varför inte upptäcka elementet vatten, har skrivit om det här ihop?

Som sagt skriv gärna en bucketlist med mål kom i håg att fokuset är att känna med naturen! Glöm därför inte att närvara med sinnena, vara nyfiken, andas i magen etc.

upload.jpg

När du/ni är klara med dina/era reflektioner gör själva bucket-listan så enkel som möjligt genom att spalta ner den tydligt, gärna i punktform. Sätt upp den på kylskåpet eller varför inte som screensaver på mobil eller dator. Man kan också lägga in påminnelser i kalendern, man ska inte lita på minnet, då vissa vanor tar lång tid att ändra.

Yes, jag kan känna det i hela kroppen, 2019 är året då människans relation till naturen återigen börjar prioriteras!!

Just de, glöm inte att signa upp för mitt nyhetsbrev.
Inget spam utan extra material för dig som är intresserad av Natur och Hälsa!

Gillade du det här inlägget? Det värmer mitt hjärta att veta det! Kommentera eller Gilla inlägget genom att trycka på hjärta symbolen <3