Hur kan naturkontakt bli en del av vardagen för alla?

bench-560435_960_720.jpg

50% av jordens befolkning bor i stadsmiljöer där möjlighet till interaktion med naturen är mindre och ibland mer svår tillgänglig. Mycket pengar går därför till att öka tillgängligheten till olika parker, men denna forskningsrapport ifrågasätter ifall dessa investeringar verkligen kommer att ge något resultat? Rapporten studerar nämligen vilka som använder stadsparkerna och varför de används.
Resultaten visar hur människor som redan har en stark naturkontakt i övriga delar av livet t.ex.) spenderar mycket tid i sin trädgård tyvärr verkar vara de som också besöker stadsparkerna. Detta kan tyckas vara synd då parkerna främst är till för de människor som inte annars har en naturlig ingång till naturkontakt. Författarna diskuterar även detta i sitt slutord och tydliggör hur metoder i att öka människors anknytning till naturen därför verkar vara mer värdefulla än att investera i mer stadsparker och ökad tillgänglighet.

Vad tror du som läsare? Är det ett problem att endast redan inbitna "naturälskare" använder stadsparkerna?