Allting började med den känslan av total frid och tillfredsställelse som jag upplever och fortsätter att uppleva varje gång jag knyter mina skor och tar steget ut i naturen. Det kan vara svårt för mig när jag blickar tillbaka på mitt liv att faktiskt veta när denna känsla började, och det kan också vara svårt att förklara hur en känsla faktiskt kan fylla hela ens tillvaro med en slags sinnesfrid. Men så är det för mig när jag knyter mina skor och tar steget ut i den fantastiska natur som på ett magiskt sätt täcker vår jord.

Mitt namn är Josefin Wilkins och jag har i kanske i en omedveten jakt på just denna känsla ägnat stora delar av mitt 29 åriga liv till att faktiskt befinna mig i naturen. Det började redan i barndomen med en uppväxt på landet och en vardag där naturen var ett odefinierat inslag. Det fortsatte sedan på fjällsemestrar då mina föräldrar med en vilja av stål kånkade med oss tre barn på långa dagsturer och övernatts vandringar i den svenska naturen.

Kanske fanns inte kärleken där då, eftersom jag kan minnas ett scenario där min far faktiskt betalade mig för att hjälpa honom att plantera nya granar i vår skog :). Men något planterades och kanske är det just i de små stunderna om en känsla får tillfälle att börja gro.

Naturen har som sagt alltid funnits där men det var inte fören i vuxen ålder som jag med aktiva val upplevde att tid spenderad i naturen var mer av en nödvändighet för min hälsa.

Att Naturen är nödvändig för vår Hälsa är nu Äntligen även Vetenskapligt bekräftat

Tillsammans med min partner utvecklades intresset för att utforska platser med unik natur men på senare år har vi också insett att vi faktiskt inte behöver vara ute i den vilda naturen för att komma i kontakt i den.

Genom enkla övningar i närvaro och medvetenhet kan vi lära känna den inre natur som varje sekund lever inom oss alla, oavsett om vi är på kontoret eller vid en glittrande sjö. 

tumblr_mlsetsKySj1rkz363o4_1280.jpg

Vad jag Gör

Föreläsningar & workshops om Naturens hälsofrämjande effekter. Dessa riktar sig mot företag, offentligsektor, samt fokuserade målgrupper. Just nu sker dessa i Borås Stad samt Svenljunga Kommun. Läs mer om dessa HÄR

Konsultuppdrag  Har du eller din verksamhet behov av konsultation/ vägledning kring temat Hälsa i Naturen så hjälper jag därmed till att forskningsförankra samt utveckla just era processer. Läs mer HÄR, för Kontakt & frågor klicka HÄR

Driver plattformen Vara med naturen Tror starkt på gemenskapen som skapas när flera personer går samman och utifrån olika åsikter öppnar upp till en äkta och ärlig diskussion om vad som faktiskt pågår i detta enormt komplexa men härliga människoliv. Tillsammans är vi starka!
Är du intresserad av att samarbeta med oss i bloggen? klicka HÄR

Vill du följa vad som händer på bloggen? Lägg till oss på Facebook eller Bloglovin

Instagram: För oss har fotografi blivit ett sätt att komma ut och nyfiket utforska naturen i vår närhet. Kameran fångar upp de detaljer som vi trots närvaro missar. Stunderna med en kopp English breaktfast tea, när vi går igenom bilderna bidrar alltid med reflektion och eftertanke om vad Naturen i dess uttryck egentligen vill berätta. Vi sprider dessa reflektioner samt vetenskapliga studier om naturen och hälsa på Instagram.

En subjektiv upplevelse kan vara fantastisk men vi behöver vetenskapen
för att objektivt förstå varför & hur naturen påverkar oss.

Genom en socionomutbildning samt internationell masterutbildning inom miljöpsykologi, med fokus på Utomhusmiljöer för hälsa och välmående, SLU, Alnarp, så har jag skapa goda erfarenheter samt perspektiv på hälsa och välmående.  Allt material jag producerar har evidensbaserad förankring men jag håller mig även ödmjuk till det oförklarliga.

För att sammanfatta är jag är med hela mitt hjärta så glad att du just nu valt att läsa dessa ord och hoppas verkligen att du ska känna att denna plattform är av betydelse för just ditt liv.

Läs, förundras och utforska och ja, Välkommen!