Trädgårdsarbete ger mer än en fin trädgård.

gardening-2518377_960_720.jpg

Trädgårdsarbetet är globalt sett den vanligaste metoden för folk att integrera med naturen.
21 vetenskapliga studier plus en fallstudie associerade till trädgårdsarbete och hälsa analyserades i denna kvantitativa meta analys. Resultatet var att man kunde bevisa att trädgårdsarbete gav minskade upplevelser av ångest och depression och ökad livskvalitet. Det fysiska arbetet bidrog till goda resultat för kroppsvikten samt ökade deltagarnas kognitiva-processer t.ex. uppmärksamhetsförmågan. Trädgårdsarbetare gav också en ökad känsla av gemenskap och sammanhang. I diskussionen så tar de upp det mest unika i de olika studierna och understryker hur deras analys kan stå som underlag till en förändring i olika hälsointerventioner.

Hur brukar ni läsare känna er efter en dag i trädgården? Får ni ut mer än bara en fin trädgård?